پتروشیمی نوری در گزارش 6 ماهه نخست 1404 رشد 27 درصدی سود خالص را ثبت کرده؛ اما با تورم متوسط 40 تا 50 درصدی سال قبل، عملاً از تورم عقب مانده است. رشد همزمان 48 درصدی درآمد و بهای تولید، مانع توسعه سود عملیاتی شد و در کنار جهش 85 درصدی هزینههای اداری، فشار سودی را دوچندان کرده است. سرمایه در گردش منفی 6.43 همت نشانگر کمبود نقدینگی و افزایش ریسک مالی است؛ در حالی که نرخ خرید بنزین پیرولیز تا 35.5 میلیون تومان در هر تن بالا رفته و چشمانداز حاشیه سود شرکت را تیره کرده است.
بورس24 : «پتروشیمی نوری» در صورت های مالی دوره 6 ماهه نخست 1404 رشد 27% سود خالص را به بورس تهران مخابره کرده است!
خب! اگر متوسط نرخ تورم یک سال قبل را بین 40% الی 50% در نظر بگیریم، «نوری» در مهمترین پارامتر بنیادی که درایور اصلی سهام شرکت است، عملا از تورم عقب مانده است.
مهمترین دلیل این رویداد نیز آن است که شرکت نتوانسته توازن مناسبی بین میزان رشد درآمدها و هزینه بهای تولید ایجاد کند! بدین صورت که هر دو پارامتر به میزان 48% رشد کرده اند!! در صورتی که رشد سرفصل های کلیدی نظیر سود ناخالص، سود عملیاتی و سود خالص زمانی اتفاق می افتد که درآمدها بیشتر از هزینه های اصلی یعنی بهای تمام شده تولیدات رشد کند.
در ضمن، با وجود آن که میزان رشد درآمدها کمتر از نرخ تورم بوده (48% رشد)، سرفصل هزینه های عمومی اداری در «نوری» رشد 85% را ثبت و عملا در تنها بخشی که توانسته از تورم سبقت بگیرد، همین سرفصل هزینه های اداری تشکیلاتی بوده که خب! اثر نامساعدی بر سرفصل سود عملیاتی داشته است. در یک سال گذشته، سود عملیاتی نوری 35% رشد داشته که خب! مجددا از تورم جامانده است.
یک زنگ خطر جدی در «نوری» دیده می شود و آن هم رقم منفی در سرمایه در گردش بیزینس است. توجه فرمایید که در انتهای شهریور 1404 با احتساب 79 همت دارایی های جاری و 85.7 همت بدهی های جاری، پارامتر فاندامنتال سرمایه در گردش در سطح منفی 6.43 همت محاسبه شده که خب! منفی بودن این شاخص بنیادی مبین مشکلات نقدینگی و ناتوانی بیزینس در ایفای تعهدات کوتاه مدت است.
مسلما هر چه میزان سرمایه در گردش بالاتر باشد، نه تنها پتانسیل های عملیاتی و سرمایه گذاری در شرکت بالاتر خواهد بود، بلکه ریسک های مالی پیرامون فعالیت بیزینس نیز کمتر ارزیابی خواهد شد.
معمولا بدهی های جاری از محل دارایی های جاری تسویه می شوند! در شرکت های مثل نوری که رقم دارایی های جاری کمتر از بدهی های جاری است (سرمایه در گردش منفی است)، شرکت یا مجبور به فروش دارایی های خود شده و یا باید وام بگیرد تا بدهی هایش را تسویه کند و این یعنی ایجاد یک بدهی برای تسویه بدهی های فعلی که خب! باعث جاماندگی شرکت نسبت به بیزینس هایی می شود که با ایجاد بدهی ها، مثلا طرح های توسعه ران می کنند و یا دارایی های مولد میخرند و ...
در ضمن، در گزارش مهر ماه شرکت نیز مهمترین ماده اولیه مصرفی یعنی بنزین پیرولیز گرانتر شده و از متوسط نرخ 35.2 به 35.5 میلیون تومان در هر تن رسیده است. پر واضح است که افزایش نرخ خرید ماده اولیه، اثر نامساعدی بر حاشیه سود های ناخالص، عملیاتی و خالص شرکت خواهد داشت.
















نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.